dutch post 3

Een Brits visumplan om investeringen aan te trekken, werd gebruikt door 10 Russische oligarchen die onder sancties waren geplaatst om een verblijfsvergunning te krijgen, volgens een beoordeling van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken op donderdag.

Minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman zei dat een kleine minderheid die de visumroute had gebruikt “potentieel een groot risico liep rijkdom te verwerven door corruptie of andere illegale financiële activiteiten, en/of betrokken te zijn bij ernstige en georganiseerde misdaad.”

Braverman zei dat de 10 Russische oligarchen die de visumregeling gebruikten, werden bestraft na de invasie van Oekraïne.

De secretaris maakte de onthulling donderdag in een verklaring aan het einde van een langverwachte herziening van de zogenaamde “gouden visa” -regeling voor vermogende particulieren

Geef een reactie